Musiikkituotanto.

MPL-Music

 

Tälläinen mahdollisuus. saat musiikin ja sinä teet loput.

Musiikkituotantoa voidaan toteuttaa näinkin.

Saat siis musiikin aina ja lisäksi lyriikan joihinkin biiseihin. Sinun tehtävä on viestin eli laulun tekstin sekä musiikin sisäistäminen ja lauluosuuden äänitys, siten että kuulijan on helppo ymmärtää ja nauttia kuulemastaan, on hyvä että esittäjä on innostuneena omasta työstään. Äänityksen voit tehdä niin kuin itse haluat, näet parhaaksi tai millaiseen sinulla on mahdollisuus ja se tuntuu omalta. Masteroinnissa voin auttaa (maksutta), mutta siihen tarvitaan vähintään wav-formaatissa oleva äänite.

Jos onnistut ja olet tyytyväinen tekemääsi, ja haluat julkaista sen, ensimmäinen askel voisi olla vaikkapa YouTube, "kokeilumielessä, eli löytyykö biisille kuuntelijoita". YouTubeen tulevan videon voin tehdä annetusta materiaalista (maksutta).

Minulla on myös valmiudet ja kokemusta musiikin jakelussa, käytän suosituimpia digitaalisia jakelupalveluita kuten iTunes, Spotify, Deezer, Amazon, Xbox, Apple Music, YouTube yms. Myös tämän digitaalisen jakelun teen maksutta. Perinteiselle CD:lle löytyy vielä jokunen kannattaja, myös niitä olen painattanut ja jakellut .

Radiot ja soittolistat eri muodoissaan etsivät uusia kiinnostavia esiintyjiä. Sinne pääsy onkin sitten enemmän artistin musiikinn vaikutuksen aikaansaamaa. Toki kiinnostavuus ja näkyvyys medioissa, ja julkisuus, sosiaalisen median seuraajat ovat avain asemassa ajan saamiseksi Radio-medioissa yms , ja tämäkin kaikki on minulle tuttua. Tämähän ei siis maksa mitään sillä musiikki myy itse itseään.

Mainonnassa on myös hyvä hyödyntää sosiaalista mediaa eri muodoissaan. Instagramiin, Twitteriin, Facebookiin, Snapchatiin ym palveluihin voidaan laittaa hyvinkin tuotettua artistin näköistä materiaalia tai rehellistä arkista artistielämää esittelevää materiaalia. 

Mutta näistä mahdollisesti sovitaan sitten myöhemmin erikseen, vain sinun niin halutessa, mikään ei kuitenkaa velvoita sinua mihinkään näihin toimenpiteisiin, mutta voin auttaa tarvittaessa.

 

MPL-Music

musiikkistudiot@gmail.com


Tekijänoikeudet lyhyesti (artisti - sävellys - sanoitus - tausta).

  

Tekijöiden (MPL-Music  sekä  Artisti) lupa tarvitaan kaikkeen kaupalliseen toimintaan.

Tekijät on oikeutettu  (myös laulaja - artisti) normaaliin yleisen musiikki käytännön (teosto - gramex) mukaiseen korvaukseen, jos äänitettä käytetään muussakin kuin kaupallisessa tarkoituksessa, vaikka musiikintekijä ei kuuluisikaan teostoon tai gramexiin ja musiikki ei olisi teoston tai gramexin alaista (omakustanne),.. Teosto musiikintekijä ja oikeudet . Nämä on yleiset ehdot joista voidaan poiketa erikseen niin sovittaessa.

Oikeuksien suoja-aika on 70v

 

Luvat ym tietoa saa s-posti musiikkistudiot@gmail.com


Mikä on MPL-Music

 

MPL-Music on yksi henkilö, eli minä, olen henkilö joka on muusikko, säveltäjä, taidemaalari ja kirjailija, olen siis eräänlainen "fuusio", yksi ja sama henkilö joka teen näitä kaikkia edellä mainittuja, jokaista kylläkin eri nimimerkillään tai projektin nimellä, käytän myös joskus virallista nimeäni. Nimimerkkiä tai projektin-nimeä käytän näin julkisesti ainoastaan yksityisyydensuojani säilyttämiseksi. Tätä musiikkituotantoa teen MPL-Music nimellä. MPL-Music on musiikintuotanto ja julkaisu projekti, joka on ollut jo vuodesta 1999, tai oikeastaan projekti alkoi jo 1967 jolloin tein ensimmäisen oman sävellykseni. Muusikoksi olen kouluttautunut erilaisissa bändeissä ja musiikkitehtävissä, musiikinalkeet opin jo lapsena isältäni. Sävellän, sovitan, äänitän, tuotan ja soitan myös sekä toimin bassonsoiton opetustehtävissä. Videoita teen myös. Mieluiten teen ainoastaan videoeditoinnit, minulle toimitetun videomateriaalin pohjalta, myöskin teen niihin videoihin liittyvän musiikin. Olen tehnyt musiikkia monille levyttäneille artisteille ja yhtyeille sekä ollut tuottamassa heidän levyjään ja hoitanut äänitteiden jakelua. Tarvittaessa saan apua laajan  verkostoani muilta alan ammattilaisilta.

 

MPL-Music